Stel: je hebt een geweldig concept, topgasten en veel zin om aan je podcast te beginnen. Hoe vertaal je dat in kwalitatieve audio?

Het antwoord is vrij simpel. De combinatie van een degelijke technische setup en goede audioprocessing en mixing. Voor beide kan je bij Wajoo terecht. 

Is audiotechniek moeilijk?

Eigenlijk kan je zo ver gaan als je wil. Maar de meeste podcasters werken met een beperkt budget. Het komt er dus op neer om een zo hoog mogelijke kwaliteit te verzekeren in elke stap van het productieproces om met het eindproduct te kunnen shinen.

Denk daarbij ook aan de akoestiek van de opnameruimte, het juiste type microfoon en de juiste volumes hanteren, het gebruik van een pop-filter of windkapje, één microfoon per gast enzovoort.

We kunnen je hierbij op weg helpen zodat je zelf aan de slag kan. Een degelijke basis-setup koop je al voor enkele honderden euro’s! Toch liever een professionele studio? Dat kan!

Lees ook onze blogpost over zo goed mogelijke opnames maken vanop afstand.

Audioprocessing en mixage

Het vormgeven van jouw audio. Er voor zorgen dat je podcast écht goed klinkt. Denk maar aan compressie, ruis weghalen, volumes gelijk stellen, muziek toevoegen en sonorisatie, afmixen van het geheel en veel meer.

This is where the magic happens. Hoe dat kan klinken, hoor je in onze Luisterhoek. Mixage doen we bij Wajoo voor héél wat podcasts.

Ook als je de ruwe montage voor handen hebt, maar voelt dat je podcast nog wat spice kan gebruiken, monteren we met aandacht voor de spanningsboog muziek, eventueel sound effects en verfijnen het geheel. We bezorgen jou het afgewerkte bestand in .mp3 en in .wav.

Intro’s en outro’s

Heb je geen eigen audiobranding voorhanden, maar wil je toch een geslaagde tune voor je show? Er is een oplossing voorhanden voor elk budget. Gaande van een podcastadaptatie van een bestaande tune met licentie tot een op maat gemaakte studioproductie. 

Bezorg ons jouw ruwe opnames, inhoudelijke montage of basismix en Wajoo verfijnt verder aan de knoppen.

Contacteer Wajoo voor de afwerking van jouw afleveringen of technisch advies voor de opstart. Check alvast enkele podcasts en workshops. Lees hier hoe we te werk gaan voor de opstart van een nieuwe of bestaande reeks.

Naar wat afleveringen luisteren? Dat kan hier:

Enkel op zoek naar een stem?

Je kan Niels De Keukelaere – Wajoo – ook inschakelen als presentator of voice-over voor jouw podcast, intro & outro, informatieve- of corporate video, callcenter en meer.

Zoek je voor jouw show een andere presentator, dan weten we die te vinden via ons warm netwerk van professionele stemmen.

Neem vrijblijvend contact op voor meer info. Deze video met voice-over voor Universiteit Antwerpen als voorbeeld.

Made in Ghent with ♥
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact