Je wil graag een eigen podcast? Dit is hoe we te werk gaan.

Bij Wajoo maken we podcasts en gerelateerde audioproducties.

Of je nu zelf een ervaren storyteller bent of gewoon een bescheiden podcastluisteraar: samen zetten we jouw podcastidee om in een concreet realiseerbaar format op maat van jouw doelpubliek.

Podcasts zijn er in alle vormen en maten. Onze aanpak is afhankelijk van welk type podcast je wil maken. Een boeiende interviewpodcast of een straf verhaal in een afgebakende reeks?

We staan jou technisch en inhoudelijk bij waar gewenst. Denk maar aan presentaties, (eind)redactie, montage, sonorisatie, opnamemateriaal voorzien, jingles, online distributie, een basisworkshop interviewtechnieken…

In het beste geval kan je ook zelf aan de slag in combinatie met een deel professionele hulp van ons uit. Daarom bieden we ook workshops & coachings aan om jouwpodcastskills verder te ontwikkelen.

Wajoo wil een kickstarter zijn voor boeiende podcasts. We willen zo veel mogelijk getalenteerde storytellers de tools aanbieden om hun verhaal en passie ook in podcasts waar te maken.

Wie? In eerste instantie Niels De Keukelaere (De Standaard Podcasts, Flanders DC, Creative Minds, Studio Brein en meer… zie portfolio).

Vraagt jouw idee ook om andere professionals? Dan weten we die te vinden via ons warm netwerk van podcastmakers.

 

1. Effe (video) bellen?

w

2. We doen een voorstel

e

3. Concrete afspraken

4. Productie

5. Genieten.

Waarom podcasts?

It's all about content.

Een sterke podcast, daar heb je als luisteraar iets aan. Jij weet wellicht wat je met jouw podcast wil bereiken. Maar waarom moet iemand luisteren? Jullie vakkennis en skills zijn doorslaggevend. Geen promobabbel maar échte waardevolle content.

Geëngageerd publiek

Een luisteraar vraagt on-demand jouw podcast op om met volle aandacht te genieten op speakers of headphones. Qua toewijding kan dat tellen. Geef jouw luisteraar een reden om te blijven luisteren.

Altijd en overal beschikbaar

Aan mobiele data geen gebrek tegenwoordig. Jouw podcast is altijd en overal te streamen. Wij helpen graag met de distributie, jij blijft in controle.

Bereik een nieuw publiek

Door de focus op straffe content komen nieuwe luisteraars misschien wel bij jouw merk of organisatie terecht. Goeie podcasts worden ook vaak gedeeld. Via social media, blogposts, nieuwsbrieven en de belangrijkste: mond op mond reclame.

Promo en marketing

Wij helpen graag bij de doeltreffende online promo van jouw podcast. Afhankelijk van jouw type podcast, kan je deze ook zien als sterke content marketing!

Wajoo hotline

+32 456 12 13 25

N

Tot in de puntjes. Je weet wel.

x

Zo gaat het wellicht (de korte uitleg)

(digitaal) koffietje?

We bespreken jouw wensen en verwachtingen met een koffie en zien wat we elkaar juist kunnen bieden. Hieruit volgt meestal een concreet voorstel voor de samenwerking en we beantwoorden jouw meest prangende vragen.

Planning & Preproductie

Een haalbare planning is essentieel. Voor de productie van start gaat heb je de preproductie.

Denk aan zaken als branding (visual & introtune), afspraken rond technisch materiaal, podcasthosting,… Dit kan je gerust voor een stuk zelf doen. Is alles voor handen? Dan kunnen we overgaan naar de productie van de afleveringen.

Productie

Nu de workflow op punt staat en de preproductie klaar is, gaan we over tot de productie van de afleveringen. Een duidelijke en efficiënte communicatie is essentieel. We houden je up-to-date van de progress en je hebt steeds de mogelijkheid om feedback te geven.

Klaar om jouw podcast met de wereld te delen? Let’s publish!

Opvolging verzekerd.

Made in Ghent with 
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact