Je wil graag een eigen podcast? Dit is hoe we te werk gaan.

Bij Wajoo maken we podcasts en gerelateerde audioproducties. Denk maar aan jingles, voice-overs, geluidsmixage en meer.

Of je nu zelf een ervaren storyteller bent of jou helemaal geen digital native voelt: samen werken we aan jouw podcast om van ruw idee naar een concreet realiseerbare reeks te komen op maat van jouw doelpubliek.

Podcasts zijn er in alle vormen en maten. Onze aanpak is afhankelijk van welk type podcast je wil maken. Een boeiende interviewpodcast of een straf verhaal in een afgebakende reeks? En uh… welke hulp had je nu alweer nodig?

We staan jou technisch en inhoudelijk bij waar gewenst. Denk maar aan presentaties, (eind)redactie, montage, sonorisatie, mixage, opnamemateriaal voorzien, jingles, technisch advies, online distributie, een basisworkshop interviewtechnieken enzovoort.

Vaak kan je ook zelf aan de slag in combinatie met een deel professionele hulp van ons uit. Daarom bieden we ook workshops & coachings aan om jouwpodcastskills verder te ontwikkelen.

Ook corporate en business podcasts kunnen bij Wajoo terecht. Voor heel wat van deze shows zorgen we in eindmixage al voor een zo professioneel mogelijke sound, ook als je met eigen opnamemateriaal werkt.

Wajoo wil een kickstarter zijn voor boeiende podcasts. We willen de juiste hulp aanbieden om op freelancebasis zo veel mogelijk sterke podcasts te helpen groeien. Om jouw verhaal, know how en passie te delen met de wereld in podcastsvorm.

Wie? In eerste instantie Niels De Keukelaere (De Standaard Podcasts, Flanders DC, Creative Minds, Studio Brein en heel meer… zie portfolio).

Vraagt jouw idee ook om andere professionals? Dan weten we die te vinden via ons warm netwerk van podcastmakers.

 

1. Effe (video) bellen?

w

2. We doen een voorstel

e

3. Concrete afspraken

4. Productie

5. Genieten.

Waarom podcasts?

It's all about content.

Een sterke podcast, daar heb je als luisteraar iets aan. Jij weet wellicht wat je met jouw podcast wil bereiken. Maar waarom moet iemand luisteren? Jullie vakkennis en skills zijn doorslaggevend. Geen promobabbel maar échte waardevolle content.

Geëngageerd publiek

Een luisteraar vraagt on-demand jouw podcast op om met volle aandacht te genieten op speakers of headphones. Qua toewijding kan dat tellen. Geef jouw luisteraar een reden om te blijven luisteren.

Altijd en overal beschikbaar

Aan mobiele data geen gebrek tegenwoordig. Jouw podcast is altijd en overal te streamen. Wij helpen graag met de distributie, jij blijft in controle.

Bereik een nieuw publiek

Door de focus op straffe content komen nieuwe luisteraars misschien wel bij jouw merk of organisatie terecht. Goeie podcasts worden ook vaak gedeeld. Via social media, hitlijsten, nieuwsbrieven en de belangrijkste: mond op mond reclame.

Promo en marketing

Wij helpen graag bij de doeltreffende online promo van jouw podcast. Afhankelijk van jouw type podcast, kan je deze ook zien als sterke content marketing!

Wajoo hotline

+32 456 12 13 25

N

Tot in de puntjes. Je weet wel.

x

Zo gaat het wellicht (de korte uitleg)

(digitaal) koffietje?

We bespreken jouw vragen en verwachtingen met een (digitale) koffie en zien wat we elkaar juist kunnen bieden. Als Wajoo een juiste match is, volgt hieruit meestal een concreet voorstel voor een samenwerking en beantwoorden we jouw meest prangende vragen.

Planning & Preproductie

We leggende agenda’s bij elkaar en maken een haalbare planning op. Voor de productie van start gaat heb je de preproductie – het belangrijkste werk vooraf.

Denk aan zaken als branding (zowel in audio als visueel), afspraken rond technisch materiaal, podcasthosting, aanleverafspraken… Sommige zaken hiervan kan je gerust zelf doen. Is alles voor handen? Dan kunnen we overgaan naar de productie van de afleveringen.

Productie

Nu de workflow op punt staat en de preproductie klaar is, gaan we over tot de productie van de afleveringen. Een duidelijke en efficiënte communicatie is essentieel. We houden je up-to-date van de progress en je hebt steeds de mogelijkheid om feedback te geven.

Klaar om jouw podcast met de wereld te delen? Let’s publish!

Opvolging verzekerd.

Made in Ghent with ♥
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact