De Standaard Podcasts

Ergens in de top 10 van de hitlijsten van meest beluisterde Vlaamse podcasts. Daar vind je de podcasts van De Standaard doorgaans terug.

Wajoo en Mediahuis werken sinds 2020 – vlak voor de coronapanedemie – nauw samen. Niels De Keukelaere (oprichter Wajoo) vervoegde het kleine maar krachtige team van wat toen nog dsAudio heette, intussen omgedoopt tot DS Vandaag. Zoals de naam het zegt, een dagelijkse podcasts waarbij een journalist van De Standaard jou bijpraat over een actueel thema. Ook in volle pandemie deden we dat, in dat geval live vanuit onze geïmproviseerde studio (lees: akoestisch geoptimaliseerde slaapkamer) in Sint-Amandsberg. De best practices voor opnames op lange afstand vind je trouwens in deze blogpost.

En net zoals de podcastmarkt sinds 2020 sterk groeide, deed het aanbod van podcasts dat De Standaard aanbiedt dat ook. In 2022 werd DS Letteren gelanceerd, een podcastreeks met een heldere focus op literatuur. Wajoo zorgde voor de eindredactie, muziek, mixing en alles van sonorisatie.

Ook Bits & Atomen is terug, de podcast waarmee De Standaard jaren terug voor het eerst de Vlaamse podcastmarkt verkende.

De stem van Niels hoor je nog regelmatig in allerlei DS podcasts, zowel als voice-over als presentator. Over de jaren heen is de rol van Wajoo in deze Mediahuis-producties eigenlijk vooral gediversifieerd. In ieder geval: een heel fijne samenwerking waarbij Wajoo samen met een gedreven team van journalisten en audiomakers werkt aan de podcasts van de dag.

Bij Wajoo maken we podcasts en gerelateerde audioproducties. Zoek je inhoudelijke, productionele, audiotechnische… of all-round hulp? Als podcastpartner ondersteunt Wajoo waar gewenst. Versterk ook jullie eigen skills en kennis met workshops & coachings. Nog wat dingen beluisteren? Check De Luisterhoek.

Made in Ghent with ♥
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact