Stel: je hebt een geweldig concept, topgasten en veel zin om aan je podcast te beginnen. Hoe vertaal je dat in kwalitatieve audio?

Het antwoord is vrij simpel. De combinatie van een degelijke technische setup en goede audioprocessing en mixing. Voor beide kan je bij Wajoo terecht. 

Is audiotechniek moeilijk?

Eigenlijk kan je zo ver gaan als je wil. Maar de meeste podcasters werken met een beperkt budget. Het komt er dus op neer om een zo hoog mogelijke kwaliteit te verzekeren in elke stap van het productieproces om met het eindproduct te kunnen shinen.

Denk daarbij ook aan de akoestiek van de opnameruimte, de juiste volumes hanteren, het gebruik van een pop-filter of windkapje, één geschikte microfoon per gast enzovoort.

We kunnen je hierbij op weg helpen zodat je zelf aan de slag kan. Een degelijke basis-setup koop je al voor enkele honderden euro’s!

Audioprocessing en mixing

Het vormgeven van jouw audio. Denk maar aan compressie, ruis weghalen, volumes gelijk stellen, muziek toevoegen, afmixen van het geheel… This is where the magic happens.

Dit is ook wat Wajoo voor heel wat podcasts doet. Met aandacht voor de spanningsboog van het geheel gebruiken we muziek wanneer nodig en verfijnen we het geheel. We bezorgen jou het afgewerkte bestand in .mp3 en in .wav.

Intro’s en outro’s

Heb je geen audiobranding voorhanden, maar wil je toch een geslaagde tune voor je show? Er is een oplossing voorhanden voor elk budget. Gaande van een podcastadaptatie van een bestaande tune tot een op maat gemaakte studioproductie.

Bezorg ons jouw ruwe opnames, inhoudelijke montage of basismix en Wajoo verfijnt verder aan de knoppen.

Contacteer Wajoo voor de afwerking van jouw afleveringen of technisch advies voor de opstart. Check alvast enkele podcasts en workshops. Lees hier hoe we te werk gaan voor de opstart van een nieuwe reeks.

Enkele spotjes, reportages, demo’s en podcasts.

Promospotje Podcastfestival 1

Stem, concept, copy, audio en mixing door Wajoo

Podcast: Warme William met Dieter Coppens

Sonorisatie, audiovormgeving en mixing

Introjingle Studio Brein 2019

Stem, piano, audio en mixing

Binnenkort vullen we deze pagina aan. Check ook de Wajoo podcasts.

Made in Ghent with ♥
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact