Bestanden aanleveren

Kan via wajoo.wetransfer.com. Tot 200GB per keer. Zowel audio als video, je bestanden komen dan automatisch bij Wajoo terecht.

Bestandtypes

Voor audio:

Graag in de hoogst mogelijke kwaliteit. Als het kan dus ongecomprimeerd. .WAV en .AIFF zijn de meest voorkomende audiobestandsformaten zonder kwaliteitsverlies. Schrik niet van de bestandsgrootte, afhankelijk van de bitrate en samplerate kan dit meerdere gigabytes per uur zijn. 16 bit, 44.1 KHz volstaat, hoger mag altijd. Moet je om praktische redenen toch als MP3 opslaan, kies dan zéker de hoogst mogelijke instelling (320kbps).

Geluid dat je opnam met smartphone, kan je in webbrowser (op je smartphone) doorsturen via wajoo.wetransfer.com. Lukt dat niet, gebruik dan WhatsApp om het bestand aan te leveren. Gebruik zeker geen mail-app, Facebook Messenger of MMS (godbetert). Bij deze laatste methodes heb je ontzettend veel kwaliteitsverlies op het geluid door compressie. Hoe je voor de best mogelijke kwaliteit zorgt in opnames op afstand, lees je in deze blogpost.

Voor video:

Het aantal gigabytes voor video kan ontzettend snel oplopen. 8K videobestanden aan 60fps voor een standaard podcastopname zijn te veel van het goeie. 1080p video volstaat voor social media en youtube, 720p is het minimumformaat. Bestandtypes: .MP4 of .MOV. Als je weet hoe dat moet, vragen we je .RAW videobestanden eerst om te zetten naar .MP4 of .MOV.

Video opgenomen met smartphone, kan je in webbrowser (op je smartphone) doorsturen via wajoo.wetransfer.com. Je kan ook de WeTransfer app downloaden. In tegenstelling tot audio, raden we geen andere methodes aan om de bestanden door te sturen. De reden: ontzettend veel kwaliteitsverlies in de beeldkwaliteit.

Visual

Apple Podcasts stelt de meest strenge eisen wat de visual voor je podcastkanaal betreft. Daarmee zetten ze ook de standaard voor andere kanalen als Spotify.

Minimum 1400×1400 pixels, maximum 3000×3000 met een pixeldichtheid van 72dpi. Meer over de courante instellingen vind je op de site van Apple.

 

Made in Ghent with ♥
© Wajoo 2022. Gebruiksvoorwaarden • contact