Over Wajoo

Wajoo! Een Gentse uitdrukking voor verbazing, verwondering of enthousiasme voor iets heel nice. De ideale naam dus voor een bescheiden productiehuisje dat draait op enthousiasme om mooie en kwalitatieve dingen te maken.

Niels van Wajoo maakt podcasts en audioproducties en staat jou freelance bij waar gewenst, op locatie of van op afstand.

Dit doet Wajoo:

  • nieuwe podcasts from scratch to finish
  • productionele en redactionele ondersteuning
  • conceptontwikkeling
  • presentatie
  • montages
  • voice-overs
  • reclamespotjes en andere stemopdrachten
  • productie van jingles…

Denk je Niels te kunnen inschakelen voor iets dat we in het lijstje vergeten zijn? Stuur vrijblijvend een bericht!

Wie is Niels De Keukelaere?

Over mijzelf schrijven, het blijft raar. Ma bon! Ik begon in 2018 met Wajoo (in bijberoep), na ruim 40 afleveringen van Creative Minds Podcast, de podcast over, door en met gepassioneerde creatives. In een groeiende gespecialiseerde markt van gepassioneerde makers kan ik niet in ontbreken.

Of het nu in 2006 de allereerste kennismakingsworkop “radio” was via het REC met Tomas De Soete of iets anders; ergens ben ik geboeid geraakt door een audiomicrobe die mij niet loslaat.

Tijdens mijn studies knutselde ik bij Urgent.fm aan verschillende programma’s. Later nog bij Studio Brussel aan Studio Dada en het laatavond programma The Wild Bunch.

Tijdens mijn vele scoutsjaren werd mij op mijn 18e, zoals elk trouw lid, een scoutstotem toegewezen. Mijn totem: kapucijnaap.  Tot op heden is die totem (met enige fierheid) nog steeds relevant.

Dit aapje hadden de orgeldraaiers vroeger bij zich om geld op te halen. De Kapucijnaap leeft in groep. Hij is heel intelligent en probeert problemen op te lossen door na te denken. Hij vindt het leuk om met iets bezig te zijn, vooral omdat hij graag iets moois maakt. De Kapucijnaap is snel volwassen en heeft weinig vijanden. (omschrijving scoutsengidsenvlaanderen.be)

Wajoo is de uiting van een drive, passie en goesting om kwaliteit te blijven maken in een online cultuur van wegwerpcontent. In podcast- en radioland zijn er bakkers en pattisiers. De bakkers zorgen ervoor dat er dagelijks brood in de vitrine ligt. De pattisiërs werken liever verfijnd aan een heerlijke taart.

Ik ben een pattisier.

"Weinig Vlaamse podcasters hebben een getraind oor voor auditief detail en snappen de wetmatigheden van audio storytelling goed, maar Niels van Wajoo slaagt er wonderwel in, vind ik"

Pieter Blomme

Digital Storyteller Expert, REC

© Wajoo 2018. Gebruiksvoorwaarden • contact